Constructii pentru toti

Locul unde gaseti raspunsurile la intrebarile tale privind constructiile


  Adeziv gresie

  Distribuiţi

  Admin
  Admin

  Mesaje : 14
  Data de înscriere : 16/05/2012
  Varsta : 29
  Localizare : Iasi

  Adeziv gresie

  Mesaj  Admin la data de Mier Mai 16, 2012 6:20 am

  De bun augur acest topic, sper sa se concentreze intrebarile legate de alegerea adezivului in functie de fiecare aplicatie pe care o avem si sa gasim exact ce avem nevoie, aici, fara zeci de mii de topice separate.

  Un inceput ar fi variantele clasice de aplicare a ceramicii, pe suprafetele intalnite cel mai des.

  Astfel, pentru placare interioara putem placa numai dupa curatirea si nivelarea suportului daca este necesar.

  Experienta persoanala, suprafete interioare
  Cazul unei pardoseli sau al unui perete, suprafete absorbante, placare cu placi ceramice normale: putem utiliza fara nici un fel de problema adezivul clasic, de exemplu adezivul pentru gresie si faianta Ceresit CM9 sau Ceresit CM11.

  Cazul unei pardoseli neabsorbante, chiar lucioase, indiferent de tipul placilor ceramice (normale, portelanate etc.), utilizam un adeziv superior, ce realizeaza aderenta in mod chimic. Pretul acestor adezivi este ceva mai mare, am utilizat adezivul semiflexibil pentru faianta si gresie Ceresit CM12.

  Existenta unui strat hidroizolator mineral (impermeabil) cum ar fi hidroizolatiile sub placarile ceramice pe baza de ciment, in strat subtire, impune utilizarea unui adeziv superior, a carui aderenta se realizeaza chimic.
  Utilizarea unui adeziv standard, a carui aderenta se realizeaza mecanic, prin agatarea, patrunderea in porii suprafetelor. In aceste cazuri se recomanda adezivi gen Ceresit CM16 etc.

   Acum este: Joi Ian 17, 2019 11:11 pm